top of page
  • gflbos

Data is het nieuwe goud. Beveilig het dan ook op die manier.

Iedereen zal u vertellen dat data het nieuwe goud is van deze tijd. Als we onze data net zo behandelen als ons goud, door het veilig op te slaan in de kluis van De Nederlandsche Bank of in Fort Knox, dan hebben we toch een probleem. De waarde van data die achter slot en grendel zit, is namelijk nihil. Data krijgt haar waarde door het gebruik er van in uw organisatie. Toch zijn er overeenkomsten. Immers, net als uw goud, vertrouwt u uw data niet zo maar toe aan de eerste de beste.

Veel IT-leveranciers beloven gouden bergen. De praktijk is regelmatig dat de beveiliging van uw data ook voor hen een ondergeschoven kind is. Het kan echter anders. 4PROCES optimaliseert uw processen, terwijl het daarbij gelijk zorg draagt voor de informatiebeveiliging. Informatiebeveiliging is echter geen druk op de knop.


Sterker nog, informatiebeveiliging is best complex. Om het wiel niet helemaal opnieuw uit te hoeven vinden en de zorg voor de beveiliging van uw data ook aantoonbaar te maken, heeft 4Proces er voor gekozen gebruik te maken van de internationale norm voor informatiebeveiliging, de ISO27001. 4Proces heeft MijnITManager in de hand genomen om zich te laten begeleiden in alle 114 onderdelen van de norm voor informatiebeveiliging welke uiteenlopen van een risico-inventarisatie, het inrichten van de beveiligingsprocessen, fysieke beveiliging, autorisatie, omgang met wachtwoorden, encryptie, personeelsbeleid, de bewustwording (security awareness) van haar medewerkers, de bijbehorende (technische) maatregelen, etc... 4Proces verwacht de implementatie begin 2023 af te ronden met een externe audit en een officieel ISO27001-certificaat.

Neemt u de beveiliging van uw data ook serieus? Doe als 4Proces. Maakeen afspraak voor een inventarisatie en breng in een beperkt aantal dagen uw informatiebeveiliging in lijn met de ISO27001 samen met MijnITManager.


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Een ISMS voor Custodian

Afgelopen voorjaar werd ik benaderd door een bedrijf dat tegen wat tegenslag was aangelopen in hun voornemen ISO27001, de internationale norm 📜 voor informatiebeveiliging, te implementeren. Een bedri

Comments


bottom of page